unsplash_HUk2W9fa-Jw

Mijn naam is Kristine Zwart en  ik heb bijna 40 jaar op verschillende plekken als verpleegkundige in de gezondheidszorg gewerkt. De laatste 13 jaar met veel plezier als praktijkondersteuner voor een huisarts.

Ik vind de westerse geneeskunde een grote verworvenheid, maar merkte regelmatig dat veel klachten niet eenvoudig op te lossen zijn of alleen maar symptomatisch bestreden kunnen worden. Acupunctuur kan hier een fantastische aanvulling of ondersteuning zijn. 

Ik heb mijn opleiding tot acupuncturist gevolgd aan de TCMA te Utrecht en ben geregistreerd bij de beroepsverening NVA; hierdoor worden mijn behandelingen ook vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. 

Ik vind het belangrijk steeds te blijven leren en volg daarom regelmatig nascholingen, zoals pijnbestrijding volgens de methode van dr. Tan, master Tung acupunctuur, vuurcuppen, gynaecologische klachten etc.  Naast het werk in mijn eigen praktijk ben ik verbonden aan de TCMA als praktijkdocente.

Bij de acupunctuurbehandeling maak ik gebruik van kruidensupplementen, ooracupunctuur, cupping en moxa indien nodig.


Gevolgde nascholingen o.a.

Vuurcuppen Bo Yi 2020

Acupuncture for headaches- Hamid Montekab 2021

Balansmethode dr. Tan: effectief pijn bestrijden deel 1-2-3 en meridiaanconversie. Kris Oosting- Qing Bai 2020-2021

Auricolotherapie door Dianne Sommers Qing Bai 2021

Master Tung diseases and point combinations door Susan Johnson 2022

Masterclass polsdiagnose TCMA 2022

Webinars Balansmethode Qing Bai 2022: Hoofdpijn, Gynaecologische klachten, Vermoeidheid, Post-covidklachten, Frozen shoulder, reuma en artrose.

PMS- TCM academy 2022

Kruidenformules voor TCM therapeuten- 2022-2023

Begeleiding bij menopauze- Qing Bai 2023

Begeleiding bij borstkanker- Qing Bai 2023unsplash