Acupunctuurpraktijk de Egmonden
acupunctuur  Egmond  Alkmaar Heiloo en omgeving

Ik ben Kristine Zwart en als verpleegkundige bijna 40 jaar werkzaam in de gezondheidszorg geweest, waarvan de laatste 13 jaar als praktijkondersteuner voor een huisarts. 

Ik vind de westerse geneeskunde een grote verworvenheid, maar merkte regelmatig dat veel klachten niet eenvoudig op te lossen zijn of alleen maar symptomatisch bestreden kunnen worden.  Acupunctuur kan hier een fantastische aanvulling of ondersteuning zijn of soms ook een eerste keus behandeling. Het is de best onderzochte complementaire geneeswijze en kan  ervoor zorgen dat je je echt beter gaat voelen!

Ik heb mijn opleiding tot acupuncturist gevolgd aan de TCMA te Utrecht en ben geregistreerd bij de beroepsverening NVA.

Mijn interesse binnen de acupunctuur gaat uit naar het bestrijden van pijn; ik heb hierin diverse nascholingen gevolgd en werk volgens de balansmethode van dr. Tan en master Tung. Maar ook voor spijsverteringsklachten, buikpijn, hooikoorts en gynaecologische klachten kunt u bij me terecht. Ik volg regelmatig nascholingen en heb intercollegiaal overleg wanneer gewenst. 

Naast acupunctuur maak ik gebruik van ooracupunctuur, cupping en moxa indien nodig. 

Gevolgde nascholingen o.a.

Vuurcuppen  Bo Yi 2020

Acupuncture for headaches- Hamid Montekab 2021

Balansmethode dr. Tan: effectief pijn bestrijden deel 1-2-3 en meridiaanconversie. Kris Oosting- Qing Bai 2020-2021

Auricolotherapie door Dianne Sommers Qing Bai 2021

Master Tung diseases and point combinations door Susan Johnson 2022

Masterclass polsdiagnose TCMA 2022

Webinars Balansmethode Qing Bai 2022: Hoofdpijn, Gynaecologische klachten, Vermoeidheid, Post-covidklachten, Frozen shoulder, reuma en artrose. 

Kruidenformules voor TCM therapeuten- 2022-2023

De beroepsvereniging NVA beschikt over een klachtenprocedure en een klachtenfunctionaris.  Mocht u hierover meer informatie willen: 

Klachtenprocedure (acupunctuur.nl)

"