unsplash_EwKXn5CapA4

Acupunctuur: hoe ziet een behandeling eruit?


Een acupunctuurbehandeling bestaat uit het luisteren naar jouw verhaal en klacht, het voelen van de pols en het bekijken van de tong, waarna ik een diagnose stel. Aan de hand van jouw specifieke klacht kies ik acupunctuurpunten en zet daar hele dunne steriele naaldjes. Deze naaldjes blijven ongeveer 20 minuten tot een half uur zitten. Acupunctuur is niet pijnlijk; je voelt hoogstens een klein prikje bij het zetten van het naaldje, daarna niet meer.

Bij iedere vervolgbehandeling doe ik dit opnieuw, geen twee behandelingen zijn dus hetzelfde, het is net wat jij op dat moment nodig hebt, Ook kan gebruik gemaakt worden van moxa. Moxa is ook wel bekend als artemisia vulgaris, bijvoetskruid. Het verwarmt de acupunctuurpunten waardoor de behandeling versterkt wordt.

Naast verwarmen ondersteunt een behandeling met moxa ook het immuunsysteem. Soms pas ik cupping toe om stagnatie op te heffen en geef ik advies over het gebruik van supplementen met chinese kruiden als je dit zou willen. Deze kruiden bestel ik overigens altijd bij een gecertificeerde leverancier, zodat je zeker weet dat je alleen kruiden van een goede kwaliteit gebruikt.


Een behandeling duurt ongeveer een uur, voor de intake moet je op anderhalf uur rekenen. Sommige klachten verminderen al na een of twee behandelingen, maar soms duurt het ook langer en heb je 6-8 behandelingen nodig voor je duidelijk resultaat bereikt.

unsplash