Wanneer acupunctuur?

Acupunctuur kan in heel veel gevallen verlichting van klachten geven. Denk aan schouderklachten, rugpijn, last van je maag of terugkerende blaasontstekingen..

Vrouwen in de menopauze vinden het gewoon dat opvliegers, slapeloosheid en stress erbij horen; acupunctuur kan deze klachten echter een heel stuk verminderen. Het heeft niet zoveel zin een hele opsomming te geven, kom gewoon langs en vertel je verhaal.. samen kijken we dan wat acupunctuur voor je kan betekenen. 

Voor wie meer wil lezen: in 1979 heeft de WHO (World Health Organisation) voor het eerst een indicatielijst samengesteld met aandoeningen waarbij acupunctuur als geneeswijze gebruikt kan worden. 

https://www.acupuncture.org.uk/public-content/public-traditional-acupuncture/4026-who-list-of-conditions.html


Wat is acupunctuur?

Als we het over acupunctuur hebben, hebben we het over meridianen. De oude Chinezen benoemden o.a. 12 hoofdmeridianen en 8 extra meridianen. Nog niet zo heel lang geleden ontdekten wetenschappers dat deze meridianen en hun punten allemaal liggen op de plaatsen in ons lichaam waar de fascia elkaar raken. Fascia zijn kort gezegd de vliezen om onze spieren, botten, organen, zenuwen, bloedvaten en lichaamsholtes en deze verbinden alle systemen van het lichaam met elkaar als een netwerk. Tussen de raakpunten van deze fascia bevindt zich vloeistof. Met de acupunctuurnaald beïnvloedt de acupuncturist de lading van deze vloeistof waardoor stofjes (fotonen) vrijkomen die informatie overdragen. Zo kun je met een naald in je voet of been de spieren in de nek ontspannen, schouderklachten verhelpen, menopauze -klachten zoals opvliegers of nachtzweten of slapeloosheid behandelen.