cupp

Cuppen kan naast een acupunctuurbehandeling ingezet worden bij pijnklachten in het lichaam. Denk hierbij aan pijnlijke schouders, armen, nek en pijn in de rug of rond het stuitje.


Cupping is eigenlijk een vorm van bindweefselmassage waarbij de doorbloeding van de huid en onderliggende weefsels enorm gestimuleerd word. Afvalstoffen worden afgevoerd en spierknopen lossen op.


Ik maak geen gebruik van kunststof cups, maar werk met glazen cups die ik door een vlam verwarm. De warme (niet te hete) cup plaats ik snel op de huid waar deze dan vacuüm trekt. Door dit vacuüm worden het gestagneerde bloed en afvalstoffen naar de oppervlakte verplaatst en afgevoerd door het lichaam. Soms laat ik de cup staan, soms laat ik hem over de huid glijden, net afhankelijk van je klacht. De sterkte van het cuppen kan aangepast worden, zodat het nooit te pijnlijk hoeft te zijn.


Er kan een rode tot paarse vlek ontstaan in de huid, deze verdwijnt normaliter na een paar dagen. Misschien heb je er weleens foto's van gezien, cuppen is momenteel 'hot' bij celebrities:-)


Het is belangrijk na het cuppen de huid goed warm te houden en goed te drinken om afvalstoffen af te voeren.